Hello bello!
" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck " We can chatting here
Be nice. Dont be anonim. Dont use harsh words. |
refresh
profile
link
follow
Kek Keju meleleh }
Thursday, June 5 | 1:49 pm | 0Comment Mesti ramai dah tahu tentang "kewujudan" kek ni kan ? Amacam ? Umphhhh kan :) Sekarang ni iraaa nak kongsi resepi dan cara buat kek ni . Alaaa.. ambik dari pak cik google je punn . BAHAN2 UNTUK KEK **100 gram tepung hong kong (boleh guna tepung gandum) **60 gram tepung jagung 100 gram gula halus 2 sudu makan ovelette ( biasa letak 1 sudu besar) 4 biji telur ayam 2 biji telur kuning 50 gram air sejuk (dari peti ais) 1 sudu teh baking powder 75 gram mentega (dicairkan) 1 sudu teh esen vanilla Cara: Bahan yang bertanda* di ayak dulu... Pukul semua bahan kecuali mentega sampai gebu, baru masukkan mentega cair. Sebatikan. Boleh campurkan pewarna dan perasa yang anda inginkan.... spt strawberry, coklat, oren, pandan, dsb. Bakar dalam oven pada suhu 150'C selama 45 minit (kalau akak siap bahagikan 2 loyang dan bakar dalam masa 20-25 minit dgn suhu 160C) Untuk Cream: 250g cream cheese 120g susu pekat manis 50ml UHT Whipping cream Campurkan semua bahan di atas dan pukul hingga sebati Adunan ini memang cair Untuk hiasan: Cheddar cheese, diparut Parutla sebanyak mana yang suka.... Cara penyediaan: Kek yang masak tadi sejukkan dulu kemudian bahagi pada 2 keping, saya buat sekeping jer... tuangkan cream cheese di atas kepingan pertama. Lapiskan dengan kek, tuang semua baki cream cheese tadi. Parutkan cheddar cheese di atas kek... Kalau dah malas sangat.. beli online jaaa :) Siap abang posman tolong hantar depan pintu .. Nak beli kat mana? Kenalan iraa ada jual . Kek tuu dibuat hasil tangan Chef 100% Sedap.. Iraa prefer kat korang perisa strawberry.. tapi semua sedap jugak . Tekan SINI UNTUK ORDER |